Keltetőtojások - apró arany cseh sprinkler

Áru kódja: 1504
Súly: 0.03 kg
Pont: 0,00

IDŐ - KORLÁTOZOTT CSELEKVÉS

Cseh arany sprinkler - kemény tyúk, amely nemcsak jóképű, hanem nagyon hasznos is. A fektetése még télen sem áll meg, és félénk temperamentumának köszönhetően nagyrészt képesek vigyázni magára. Teljes leírás
Nem elérhető

Feliratkozás

453,43 Ft

Keltetőtojások - apró arany cseh sprinkler

Ideális fajtát keres egy nagy szabadon tartásra, amely szinte egyedül tud gondoskodni magáról, szépen tolerálja, ugyanakkor ellenálló és kész az éghajlati viszonyokra? Megvan a megfelelő tyúk egy kis cseh arany sprinkler keltetőtojása formájában. Ez a cseh aranyfoltú tyúk, közkedvelt cseh, meghaladja az elvárásait. Vásároljon, keljen el és nézd meg magad.

  • A tyúk nagyon temperamentumos és igénytelen .
  • Szabad tartású nagyon shánčlivé és jórészt maguk tudják megtalálni az élelmiszer, jelentősen csökkentve a fogyasztási takarmány .
  • Nincs hajlam repülni.
  • A tartósság és a szívósság közép-európai körülmények között ideális fajtává teszik őket.

A sprinkler-tenyésztés előnyei

A csehek tenyésztése egyszerűségével örömmel fogadja Önt. A tyúkok veleszületett, erős anyai ösztönökkel rendelkeznek. A csibék ülnek és kifolynak. 40 tojásból 40 csirke kel ki. Tenyésztésük valóban örömöt jelent. A tolerancia szintén kiváló. Az apró tyúkoknál évente körülbelül 120 krémes barna tojás látható. Az edzett tyúkokat még télen is szállítják. A hús hozama körülbelül 1,5 kg. A hús nagyszerű ízű, lédús és gyengéd.

Az arany cseh sprinkler elismerést szerez külföldön is, ahol tenyésztése nagyon elterjedt.

A tojás belső paraméterei

Melyik keltetőtojás a legjobb? Minél hosszabb ideig tárolja a tojásokat, annál romlik azok minősége . A keléshez legfeljebb 7 napos tojások alkalmasak. A rakás óta minden nap növekszik a légbuborék, és a fehérje kiszárad. Ha a tojást nagyon hosszú ideig tárolják, fennáll annak a veszélye, hogy a tojássárgája ragaszkodik a héjhoz. Fektetés előtt világítsa meg a tojásokat, és ügyeljen a zavarokra vagy a nem kívánt testre.

A tojások külső jellemzői

  • Méret : Legalább megközelítőleg meg kell egyeznie a fajta tojásainak súlyával, a meghatározott előírások szerint. A kis tojásokat általában fiatal csirkék hordozzák. A nagy két sárgáját is tartalmazhatja. Ezért nem alkalmas keltetésre .
  • A tojás általános alakítása : a tojást nem szabad deformálni . Ugyanakkor nem lehetnek kerek vagy hosszúkás. Klasszikusan szép tojás alakúnak kell lennie. Különböző torzulások csökkentik a kikelt csirkék számát.
  • Tojás felülete : A héjnak szilárdnak és simanak kell lennie. Ha dudorokat, dudorokat vagy egyéb deformációkat észlel rajta, dobja ki a tojásokat a keltetőtojásokból. Soha ne mosson tojást.

Az összes keltetőtojás, amelyet a Slepičář-tól vásároltak, azonnal készen áll a keltetési folyamatra, akár seprű alatt, akár keltetésben mesterségesen.Vásárlói érdeklődés


Nový dotaz