Csirke Ayam Cemani

Áru kódja: 249
Súly: 5 kg
Pont: 0,00

IDŐ - KORLÁTOZOTT CSELEKVÉS

Fekete tyúk a csőrtől a karomig. Kincs a baromfi között, amelyet minden tenyésztő szeretne az udvaron. Te is hozzá tartozik? Teljes leírás
Nem elérhető

Feliratkozás

11 530,00 Ft

A termék nem érhető el az Ön országában

Csirke Ayam Cemani

Ez az egzotikus tyúkfaj a legritkább a világon. Nevét Cemani falujának nevezték el, a Java szigetén, Surakarta város közelében. Ez már elég jól ismert Európában és hazánkban, és most lehetősége van arra is, hogy fekete tyúkokat szaporítson, mint a szén. A csecsemő hátsó udvarában a nemesítő tenyészthet leginkább a fekete tyúkkal. Fajok szempontjából ez az egyik legfontosabb és harci fajta, amelyet minden bizonnyal megjelenése és függőleges alakja jelöl.

Kincses gondozás

A Cémanka-nak nincs szüksége különleges ellátásra. Jól működik más tyúkokkal, még ételek esetén is. A Cemanky a kíváncsibb tyúkok közé tartozik és nem szeretik korlátozni őket, például takarmányban vagy a paddock méretében és a csirkehúsban. Sok hely csak jót tesz nekik. A karakter meglehetősen nyugodt és kiegyensúlyozott, más tyúkfajok nem bánják vele a közelben, és semmiképpen sem agresszívak velük.

Mit etetni a feketét?

Tényleg nincs szükségük fekete ételre. A tyúk kb. 1 éves lesz, tehát a tojótyúkok , búza, csírázott gabonafélék számára a legmegfelelőbb takarmánykeverék , télen itt-ott hozzáadhat néhány zsírt , különösen elegendő friss ivóvizet. A Cémanky ételek nagy részét önmagában is megtalálja, ha megteremti a nekik megfelelő feltételeket és elég nagy tartási területük van, mivel a fekete gyöngyök kedvelik a méretet.

És mi van a cémanka előnyeivel?

  • Tojás. A tyúk évente mintegy 160 tojást ad. A héj színét krémszín jellemzi, és a tojás súlya nem haladja meg a 45 g-ot.
  • Hús. Annak ellenére, hogy a felnőtt tyúk súlya körülbelül két kilogramm, ez elég húsos lesz. És a hús valójában teljesen fekete , csakúgy, mint a csőr, a karom és a fém szépsége.


Vásárlói érdeklődés


Nový dotaz