Leghorn fehér csirke

Áru kódja: 8
Súly: 1 kg
Pont: 0,00

IDŐ - KORLÁTOZOTT CSELEKVÉS

A leghorn fehér csirke szó szerint bajnok a fehér tojásrakásban. Ezek nemcsak húsvétkor hasznosak. Ezen felül ez a csirke alacsony takarmány-fogyasztású. Nem javasoljuk az erdő közelében tenyésztést, ahol fennáll a veszélye, hogy a ragadozók fokozottabban fertőznek meg. Teljes leírás
Készleten
3 096,26 Ft

A termék nem érhető el az Ön országában

Leghorn fehér csirke

A leghornok a hibrid tyúkokhoz tartoznak, amelyeket közvetlenül egy nagy tojásrakás céljából tenyésztettek.

Ez a tyúk egyik könnyű típusa . Külső megjelenésüket általában mély sárga karmok díszítik. A tollak által elrejtett bőr szintén mélysárgává válik az új tyúkokban.

Néhány megemlíti a leghornkat

  • Az elejük. A Leghornka eredetileg Olaszországból származik. A 19. században kifejezetten "elterjedt" a világban.
  • Táplálkozni. A minőségi tojáshoz tartozó tyúknak napi 120 g takarmányra van szüksége . Nem rendelkezik válogatós csőrrel, és elégedett lesz minden etetéssel.
  • Tojó. Ez a tyúk évente átlagosan 330 tojást tojhat .
  • Tömeg. A tyúk súlya 2 kg . Ez egy könnyű tyúkház.
  • Tojás. Színe tiszta fehér. Különösen értékelni fogja őket húsvétkor.

Milyen gondot kell adni nekik a szülés után?

Feltétlenül szükséges hagyni, hogy a tyúk egy nap körül új környezetben "körülnézzenek" . Meg kell gyógyulniuk az ön felé vezető útról egy új helyre, ahol enni és inni mennek.

Adjon friss vizet és sok ételt, lehetőleg K3-as takarmányt . Ezután lassan átválthat más ételekre, például zöldekre és néhány konyhából maradékra.

A tyúk életkora 20 hét körül lesz, néhány naptól hétig tarthat (attól függően, hogy a tyúkok milyen gyorsan felépülnek), szépen elterjednek, és látni fogja, hogy napi tojást gyűjt.

A tyúk semmiképpen sem szoktak a csirkehúshoz és az otthoni környezethez.

Leghornky és repül

Ez a nemesített faj az egyik legkisebb faj a madárfutásban . Óvakodj a repüléstől. Ha azonban már kezdettől fogva nagy méretű burkolatot ad nekik, ez a rossz szokás önmagában teljesen eltűnik.

Ha problémája van ezzel, itt talál utasításokat a csirkék szárnyainak professzionális vágására , hogy azok egyáltalán ne repüljenek.


Vásárlói érdeklődés


Nový dotaz